Поранешниот уставен судијa Ивановски-Јустиција ја закопавме длабоко во земјата!

 Во вечерашното гостување на „Топ Тема“  поранешниот уставен судија, Трендафил Ивановски, се осврна на последните случувања, со кои поранешната јавна обвинителка Катица Јанева доби домашен притвор.

Ивановски не е задоволен од таквата ситуација, додавајќи дека системот не функционира добро.

„Состојбата е загрижувачка. Во сето ова, доказ е дека нашиот политички и судски систем, кои требаше да се борат за правна држава, токму тие доведоа да се руши владеење на правото. Јустиција ја закопавме длабоко во земјата. Ваквата состојба во Македонија трае 15 години најмалку. Тој систем наместо да оди напред, оди само назад. Во тој систем се пронаоѓаат различни афери и тоа е доказ дека не ги бива работите“, истакна Ивановски.

Коментари

Популарно