ФОТО: По неговата трансформација изгледа како друг човек

Иван Тодоровиќ од Белград споделил на Инстаграм, фотографија која предизвикала бројни позитивни реакции, а која покажува дека гидините навистина не се важни во споредба со вложениот труд за добро тело.

Иако е врежано правилото дека тинејџерите и децата по природа се фит, дури и доколку се хранат нездраво, оваа фотографија го покажува спротивното.

На левата фотографија Иван има 13 години и на пат е да си наметне големи проблеми со килограмите. На деснста страна е Иван денес - згодно момче од 28 години по кое секоја девојка се врти.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ive nekad i sad 🤣 15god kasnije 😬 #15yearschallenge 😌

A post shared by Ivan Ivak Todorovic ✈ (@ivanivaktodorovic) on

-Нема некоја посебна мудрост во оваа трансформација. Просто почнав да се хранам здраво и почнав со многу физички активности, а трчав и секојдневно - вели Иван за Жена.рс

Денес, вели дека е свесен за гојазноста која се создава од премногу внесување на храна, особено јаглени хидрати.

-Намалив на јаглени хидрати, ги зголемив протеините, а јадев и многу зелени јаболки. Трчав на почетокот по 5,10 километри дневно, а потоа зголемив - вели Иван кој е висок 190 сантиметри. Кога почнал со трансформацијата, имал 127 килограми, а на крајот на процесот имал 75.

-Изгледот го одржувам со секојдневни тренинзи, трчање и исхрана базирана на протеини - рекол Иван.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lagani četvrtak 👌🏻🏋🏻‍♂️ #gym #gymtime #morning #exercise #fitness #tattoo #nike

A post shared by Ivan Ivak Todorovic ✈ (@ivanivaktodorovic) on

Предлог за денешен ручек

Кремаста чорба од сирење…

СОСТОЈКИ:

2 праза

1 чешне лук

масло

800 мл супа од зеленчук

150 гр козјо сирење

100 мл павлака за готвење

сол, бибер

2 лажици сок од лимон

2 парчиња бел леб

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Празот и лукот ситно исечкајте ги. Во лонец загрејте масло и на него издинстајте ги празот и лукот. Налијте со супа од зеленчук и оставете да се вари.

Иситнете го сирењето и со павлаката додајте го во чорбата. Мешајте на слаб оган додека сирењето не се растопи. Чорбата испасирајте ја со миксер, додајте сол и сок од лимон.

Лебот исечкајте го на коцки и пропржете на масло.

Извор: Готви.мк

Предлог за денешен ручек

Крцкав компир од рерна со колбаси – одличен ручек!

СОСТОЈКИ:

1/2 кг домашни колбаси

500 гр компири

масло

сол

бибер

рузмарин

оригано

4 чешниња лук

листови магдонос

слатка и лута пипер

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Компирите исчистете ги и исечкајте ги на тенки листови. Посолете, додајте зачини, намастете и измешајте.

Обложете плех со хартија и во средина ставете колбаси. Компирте ставајте ги на куп еден покрај друг во круг околу колбасите. Уште малку прелијте со масло и печете на 200 степени околу 50 минути.

Добар апетит!

Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Бабина кујна“:

Предлог за денешен ручек

Рибата подготвена на овој начин има посебен вкус.

СОСТОЈКИ:

800 гр свежа бела риба (ослич)

1 веза магдонос

1 веза копар

масло

сол

бибер

1 лимон

2 лажички зачин

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Рибата исчистете ја, измијте ја и исечкајте на парчиња. Посолете, побиберете, прокапете лимон и посипете со зачин. Ставете ги на фолија која сте ја премачкале со маслиново масло.

Од горе обилно посипете со сечкан магдонос и копар, а на секое парче риба ставете парче лимон.

Замотајте во фолија, ставете во плех и околу половина час печете во рерна загреана на 200 степени.

Послужете со варен компир или друг зеленчук по избор.

Извор: Готви.мк

Популарно